تربیت بدنی

آشنایی با رشته، مسیر تحصیلی و شغلی رشته تربیت بدنی

تربیت بدنی به استفاده از علوم مختلف برای تقویت و تربیت جسم و روان انسان اشاره می کند. این رشته شامل رشته هاي پايه ي پزشکي هم مي باشد تا جايي که فارغ التحصيل آن تا حد يک پزشکيار با جسم انسان آشنا مي شود و از سوي ديگر بخشي از دروس اين رشته شامل علوم تربيتي است تا دانشجوي اين رشته با تنش و واکنش انسانها آشنا شود و يک بعد اين رشته شامل علوم ورزشي مي شود يعني دانشجو، علوم ورزشي را به صورت علمي و عملي آموزش مي بيند.

رشته ی تربیت بدنی یکی از رشته های جذاب هنرستان و زیر مجموعه گروه بهداشت و سلامت در شاخه فنی و حرفه ای است .این رشته حدودا 15 هنرستان در سطح تهران دارد.

2. مسیر علاقه مندان به تحصیل در رشته تربیت بدنی

دانش آموز پایه نهم باید بین شاخه نظری و شاخه فنی و حرفه ای یکی را انتخاب کند: اگر شاخه نظری را انتخاب کند یعنی یکی از رشته های ریاضی، تجربی و انسانی، پس از طی سه سال دهم، یازدهم و دوازدهم می تواند از طریق کنکور هر یک از این سه رشته رشته ی تربیت بدنی را در دانشگاه قبول شود. رشته تربیت بدنی چون شناور هست از هر سه رشته قابل انتخاب است.

دانش آموز پایه نهم اگر رشته تربیت بدنی را در شاخه فنی و حرفه ای انتخاب کند پس از گذراندن سه سال تربیت بدنی در هنرستان برای ورود به دانشگاه دو مسیر دارد: مسیر اول: شرکت در کنکور فنی و حرفه ای کاردانی مسیر دوم: شرکت در کنکور سراسری یکی از رشته های ریاضی، تجربی و انسانی و انتخاب رشته تربیت بدنی. دانش آموزان تربیت بدنی در هنرستان هم می توانند در آزمون سراسری شرکت کنند تا در دوره کارشناسی پیوسته ادامه تحصیل دهند و هم می توانند در کنکور فنی حرفه ای شرکت کنند و ابتدا در مقطع کاردانی و سپس در مقطع کاردانی به کارشناسی ادامه تحصیل دهند.

3.دانشگاه های دارای رشته تربیت بدنی

آشنایی با رشته، مسیر تحصیلی و شغلی رشته تربیت بدنی

***دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی در شهرهای کوچک معمولا بدون آزمون و در شهرهای بزرگ با آزمون دانشجو می پذیرد. در مقطع کارشناسی پیوسته (کنکور سراسری ) متقاضی می توانید در چهار رشته ی زیر ادامه تحصیل دهد:

• علوم ورزشی

• علوم ورزشی گرایش مدیریت و برنامه ریزی

• تربیت دبیر تربیت بدنی و علوم ورزشی(ویژه فرهنگیان رسمی و پیمانی آموزش پرورش)

• مربیگری ورزشی