ساختمان

مسکن و سرپناه یکی از اساسی ترین نیازهای انسان در هر برهه از زمان بوده است، بطوریکه آرامش و امنیت افراد جامعه را تأمین نموده و او را از اثرات مخرب ناشی از عوامل طبیعی، جانوران وحشی و… در امان نگه می دارد. عمران، آبادی و توسعه، ارمغان مغزها و دستهای توانای برنامه ریزان و مجریان پرتلاش هر کشوری است. امروزه پیشرفت تکنولوژی و کاربرد روزافزون انواع و اقسام مصالح ساختمانی و فنون جدید عملیات اجرایی، صنعت ساختمان سازی را دگرگون و پیچیده نموده و به این رشته اهمیت ویژه ای بخشیده است. هنرجویان این رشته در طی دوران تحصیل با عملیات اجرایی ساختمان سازی، محاسبات فنی و نقشه کشی ساختمان، مواد و مصالح ساختمان، ایستایی ساختمان، فن آوری ساختمانهای اسکلت فلزی، فن آوری ساختمانهای بتونی، قالب بندی و آرماتوربندی، کار با دوربینهای نقشه برداری (تئودولیت و نیوُو) و… آشنا می شوند. در ضمن زمینه های شغلی رشته مذکور عبارت است از: _ نقشه برداری عمومی ساختمان _ آرماتوربند و قالب بند _ دفاتر فنی مهندسین مشاور ساختمان _ سرپرست آزمایشگاه بتن _ تعمیرکار دوربین های نقشه برداری _ طراح قطعات بتنی پیش ساخته _ ماکت ساز ساختمان _ نقشه کش ساختمان _ سرپرست کارگاه عملیات اجرایی ساختمان _ و…

 

 صنعت و بازار کار

زمینه شغلی رشته مذکور عبارت است از : 

نقشه برداری عمومی ساختمان

آرماتوربند و قالب بند

دفاتر فنی مهندسین مشاور ساختمان

سرپرست آزمایشگاه بتن

تعمیر کار دوربین های نقشه برداری

طراح قطعات بتنی پیش ساخته

ماکت ساز ساختمان

نقشه کش ساختمان

سرپرست کارگاه عملیات اجرایی ساختمان و ….

بازار کار: ادارات راه ،شهرداری ها،وزارت نیرو ،وزارت نفت، آموزش و پرورش ،شرکت های ساختمانی و راه سازی و سد سازی  ، و تاسیس شرکتهای ساختمانی در بخش خصوصی  مشغول به کار شوند

آینده علمی این رشته :هنر جویان این رشته می توانند در دوره های کاردانی آموزشکده های فنی دولتی و دانشگاه آزاد و دانشگاه های علمی کاربردی  –و دوره های کارشنـــــاســی گرایشهای مختلف ساختمان دانشگاههای ایران و کارشناسی ارشد و دکترا در دانشــگا ههای داخل و خارج کشور به ادامه تحصیل بپردازند.